Yoga retreat in Zeeland: méér dan alleen yoga - Zeeland, tussen Zierikzee en Renesse

10 mei 2019 - 12 mei 2019

17.00 - 15.00

Retraites

Yoga in Zeeland, wadend in ruimte en rust...Een yoga retreat van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, van 16-18 maart 2018. De unieke en rustgevende plek is omringd door een prachtige tuin met een zonnig terras, sauna's en een buitenzwembad. Wandelen in de duinen, op het strand of in het bos. Heerlijke vegetarische maaltijden.

Ik neem je mee op een reis waarin een balans tussen zachte en krachtige inspanning en ontspanning ontstaat. Die reis heeft een combinatie van Hatha yoga houdingen en Yin yoga, ademoefeningen (pranayama), flow (vinyasa) zoals Zonnegroet, maar ook meditaties van Osho en Yoga Nidra, de Yogische slaap. 

Ik ben helemaal gek op buiten yoga; en ik geef dan ook een aantal maanden per jaar buiten les op het mooie Zuiderstrand en tijdens yogavakanties in Zweden. Als het even kan zullen we ook enkele yogalessen van dit weekend buiten doen! Verbinding maken: de verbinding tussen de houdingen en de adem, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel, de verbinding met hetgeen er in jou leeft en de verbinding met de natuur.

Yoga kan jouw ontdekkingsreis zijn waarin je je bewustzijn ervaart, je zachtheid en kracht ontdekt en aandacht en balans oefent. Je positiviteit kan zich vergroten, je liefde en vertrouwen kunnen een boost krijgen. De verbinding die je maakt tussen body en mind kan er voor zorgen dat je je compleet voelt! 

Programma: Yang en Yin yoga

Energiek en in balans, verbindend en verstillend. In dit weekend is er genoeg ruimte om de ontdekkingsreis aan te gaan die yoga heet, de volgende elementen komen aan bod tijdens mijn lessen:

 

  • Belevend vanuit Hatha yoga in een krachtige verwarmende Yang energie, of in een flow (Vinyasa yoga) werk je vanuit je adem om de levensenergie te laten stromen. Het versterken, oprekken en verlengen van de spieren en de dynamiek is kenmerkend.

  • Belevend vanuit Hatha yoga in een zachte verkoelende Yin energie, de verstillende ultieme overgave. Het bindweefsel en de gewrichten, banden en pezen krijgen druk, worden rustig opgerekt én worden gehydrateerd. Er ontstaat ruimte en ook rust.

  • Je oefent een complete Sivananda yogales met twee pranayama’s

  • Je oefent "De Vijf Tibetanen" yoga serie, als "Fountain of Youth"

  • Je oefent Meditatie van Osho: vrij zijn in het hier en nu, Latifa meditatie uit het soefisme: dringt diep in je door, leidt tot bewustwording die verruimt en verdiept

  • Je leert bewust te ontspannen tijdens Yoga Nidra: de yogische slaap

Persoonlijke aandacht, sfeer, diepgang en balans tussen inspanning en ontspanning vind ik erg belangrijk tijdens mijn lessen. De lessen zijn voor een ieder toegankelijk, yoga doe je op je eigen niveau.

Ik bied je een heerlijk weekend aan; waarin je kan genieten, inspannen én ontspannen en tóch ook opgeladen en energiek naar huis gaat. Reis je ook mee?

Schrijf je in: www.myownretreat.com/margreet