Zomer! 3x park yoga hotspots in Noord-Holland

Park Yoga in Noord-Holland

Wil je jezelf deze zomer fysiek uitdagen met yoga in de zon? Of wil je juist heerlijk tot rust komen met oefeningen in de schaduw? Dan is park yoga iets voor jou. Met park yoga hoef je niet ver te gaan om even van een stukje groen te genieten. Wanneer je weer tot jezelf bent gekomen kun je vervolgens zó terug de stad in om van een hapje of een drankje te genieten. Hier zijn drie park yoga hotspots in Noord-Holland deze zomer.

Amsterdam - Rembrandtpark

Deze zomer kun je heerlijk een yogales volgen in de schaduw van de bomen in het Rembrandtpark in Nieuw West. Inti Yogi geeft daar lessen in Ashtanga yoga, Slow / easy flow yoga en Vinyasa / flow yoga. Zo kun je van 1 juni tot 20 september op dinsdagen van 18:00 tot 19:15 en zaterdagen van 09:00 tot 10:15, ontsnappen aan de dichtbebouwde omgeving van Amsterdam Nieuw-West. Inti Yogi omschrijft haar lessen als "Yoga in het park voor verbinding met ‘'urban nature'". 

Na de les kun je nog even wandelen door het park of genieten van lunch of diner bij plekjes zoals restaurant monsieur.dame. Elke maand hebben zij een andere dinerkaart, geïnspireerd door een andere streek of stad. Naast genoeg vegetarische opties kun je hier ook nog een glaasje wijn drinken en- als je nog niet moe genoeg bent- zelfs een potje pool doen. 

Of je ontspant met een kopje koffie bij speciality koffiebar White Label Coffee. Of misschien wil je simpelweg even goed afkoelen met een ijsje bij de ambachtelijke ijssalon IJsmanschap.

Amsterdam - Oosterpark

Thrive Yoga streeft ernaar om meer dan alleen yogastudio te zijn. Ze willen graag een plek bieden waar mensen zich op hun gemak voelen. Zo kun je voor een ochtend ontsnappen aan de dagelijkse sleur. En waar kun dat beter dan in het park? Van 1 juni tot  31 augustus geeft Thrive Yoga les bij Hotel Arena in het Oosterpark op zaterdagen van 09:30 tot 10:30. Als het te warm is zoekt de docent een plekje in de schaduw op en anders een lekker plekje in de zon.

Vervolgens kun je nog nagenieten van het Oosterpark of op het terras van Hotel Arena. Als het een hete ochtend wordt kun je ook naar ijssalon het IJsboefje gaan voor wat verkoeling, of naar Coffee Bru voor een specialty ijskoffie. 

Oudorp - Munnikenweg

In Oudorp (Alkmaar) kun je jezelf fysiek gaan uitdagen deze zomer. Van 29 mei tot 1 september op woensdagen van 09:30 tot 10:30 worden hier power yogalessen gegeven in het park door jaapYoga. Bij power yoga blijf je constant je spieren en je uithoudingsvermogen uitdagen. Als je helemaal uitgezweet bent kun je vervolgens een lekker dagje uit in Alkmaar. Eet bijvoorbeeld je lunch bij plekjes zoals IJkgebouw, waar je binnen van de kunstwerken op de muren kunt genieten en waar je op het terras tot rust kunt komen. Daarnaast kun je gezellig met je voeten in het zand zitten bij het unieke restaurant Stadsstrand De Kade

Bekijk hier alle yogalessen in Noord-Holland! 

Plaats een reactie