Yoga bij het water: 3 hotspots in Amsterdam deze zomer

Wil je deze zomer ondanks de hitte nog kunnen genieten van outdoor yoga? Dan is het misschien wel een leuk idee om een yogales te volgen bij het water. Hier kun je het best tot jezelf komen, of je uithoudingsvermogen testen in de zon. Als je je aan het einde van de les wat oververhit voelt, kun je weer afkoelen met een drankje in de buurt of misschien zelfs een duik nemen in het water! Hier zijn drie hotspots voor yoga bij het water in Amsterdam. 

Amsterdam - Flevoparkbad

Als je niet bekend bent met het Flevoparkbad, denk je misschien dat yoga bij een zwembad geen inspirerende plek is. Het Flevoparkbad is echter omringd met de natuur. Thrive Yoga omschrijft de les als "Buitenles naast het zwembad met een frisse duik na de les". De les zelf vindt plaats op het grasveld bij het Flevoparkbad. Hier kun je van 1 juni tot 31 augustus ontspannen met een Gentle Flow yogales. Na de les is er de gelegenheid om af te koelen met een duik in het water. Geniet vervolgens nog van het groen van het Flevopark of zoek een plekje uit op de grote ligweiden van het zwembad.

Bogortuin – Java Eiland 

Amsterdam – Java Eiland - Bogortuin

De Bogortuin is een populaire plek voor outdoor yoga bij het water. The Urban Existentialist geeft hier van 7 juli tot 25 september rustgevende yogalessen. Dit plekje in Java Eiland is een populair plekje om te relaxen in de zomer. Daarnaast kijkt het uit op het IJ, dus kun je een verkoelend windje verwachten terwijl je de les volgt. Koel vervolgens vollédig af met een ambachtelijk ijsje bij ijssalon IJscuypje, waar het zuivel overigens volledig biologisch is. Je kunt ook lunchen bij het unieke restaurant The Glass House, waar je op het terras bij het water kunt zitten.

Amsterdam - Java Eiland (Zeeburg)

"Yoga in de bogortuin of op de kop van Java eiland met uitzicht op het IJ". Thrive Yoga geeft op zondagen van 1 juni tot 30 augustus ‘’zachte flow’’ lessen. Als je wilt kun je ook een duik nemen in het IJ, of geniet van een eitje bij restaurant Café Jakarta. Hier serveren ze authentieke Indonesische- en fusiongerechten. Je kunt natuurlijk ook een broodje halen bij bakkerswinkels als Bakkerswinkel Neeltje en blijven genieten in de Bogortuin zelf.

Bekijk hier alle yogalessen in Amsterdam!

Afbeelding: 

  • Woman Wearing Black Fitness Outfit Performs Yoga Near Body of Water: Max Nikhil Thimmayya, via Pexels

Plaats een reactie