Wilma Werkheim over de 'buiten yoga experience'

Buiten-Yoga.nl kwam bij het early morning outdoor event van Lululemon & November Project op 17 december in contact met yogadocent (en voormalig ambassadrice van Lululemon) Wilma Werkheim. Net als de andere deelnemers stond ze om 07.30 op zaterdagochtend helemaal klaar voor de November Project workout, om vervolgens zelf nog een afsluitende outdoor yogales te geven. Wilma presteerde het ook nog eens om op dit tijdstip een bevlogen verhaal te vertellen over haar passie voor outdoor! Dat vonden we een interview waard!

Wilma Werkheim November Project

Je bent yogadocent en personal trainer / coach. Wat voegt de outdoor beleving voor jou toe in je werk?

Veel van mijn klanten zitten de hele dag binnen en dat uurtje buiten in weer en wind is zo'n kado.

Wanneer ben je begonnen als yogadocent?

Ik ben toen ik 40 werd les gaan geven in bootcamp, yoga en personal trainer / coach, in mijn personal lessen ga ik altijd naar buiten, weer of geen weer.

Hoe is jouw passie voor outdoor ontstaan?

Mijn passie voor sport is al vroeg begonnen, ik was altijd bezig met sport niet professioneel maar als hobby. Als er iets nieuws kwam dan stond ik vooraan, van steppen op meerdere steps, de nieuwste aerobics pasjes of de boks varianten ik kende ze allemaal. Dit was allemaal nog binnen en toen kwam daar de hype Bootcamp, en dat was buiten....en dat werd een verslaving. Alle soorten mud races, strong men runs heb ik meegedaan, heerlijk hoe viezer hoe beter. Buiten is fijn, buiten spelen en vies worden het allerfijnst. Wanneer mogen wij als volwassenen nog gewoon in de modder spelen? Nou in die mud races dus!

Wat zijn jouw favoriete outdoor yoga spots in Nederland?

Zelf vind ik yoga en sporten op het strand fijn, afgelopen zomer heb ik op de Olympische Spelen mogen werken voor De Atleetfabriek. Ik heb daar samen met een collega alleen maar op het strand les gegeven.

Kan je wat meer vertellen over je werk als ambassadrice van Lululemon?

Mijn werk als ambassadrice voor Lululemon heeft me op de mooiste locaties gebracht, deze waren ook veelal buiten en niet altijd met stralend weer.

Wilma Werkheim yogales

Geef je deze zomer zelf reguliere outdoor lessen? En zo ja, waar kunnen we je vinden?

Zelf geef ik op dit moment alleen maar trainingen en lessen bij bedrijven en incidenteel op events yoga. Ook bij de bedrijven probeer ik zoveel mogelijk naar buiten te gaan in mijn yogalessen, ik heb al veel speeltuintjes omgetoverd tot een grote yoga mat!

Wat zijn je professionele dromen voor de toekomst?

Voor mezelf heb ik als wens om steeds meer mensen aan te moedigen en te inspireren om buiten te gaan spelen, ik coach ook buiten niet op de stoel maar in de natuur!


Plaats een reactie