Wereld yoga dag in Bergen

6 docenten en yogastijlen gecombineerd in één les

Ter ere van Wereld Yoga Dag organiseerden 6 docenten uit Bergen een gecombineerde les in de tuin van museum Kranenburgh. Er werden mantra’s gezongen uit de kundalini traditie, gecombineerd met hatha, yin en vinyasa yoga sessies. Elke docent doceerde een kwartier en tijdens een rustpose zoals childpose werd het stokje overgegeven aan de volgende docent. Met het event wilden de docenten de veelzijdigheid van yoga overbrengen aan de deelnemers. Al met al een zeer geslaagde dag voor zowel de docenten als de 100 (!) deelnemers! 

 


"Alles viel samen; het weer, de locatie en de aftrap van de expositie 'het zalig nietsdoen'!" - Jetty Stammes, YogaBergen
 

Wereld Yoga Dag

Op de langste dag van het jaar, 21 juni is het jaarlijks Internationale Yoga dag. Op initiatief van de prime-minister van India werd de dag door de Verenigde Naties uitgeroepen tot een dag van vrede, gezondheid & harmonie voor iedereen op deze wereld. Wereldwijd zijn er deze dag duizenden yoga events en ook Nederland doet mee! Op deze website van Yoga Dag Nederland vind je een overzicht van alle speciale events die 21 juni plaatsvinden in ons land. 

“Yoga is een onschatbaar geschenk uit de eeuwenoude Indiase traditie. Het omvat eenheid van geest en lichaam; gedachte en actie; terughoudendheid en vervulling; harmonie tussen mens en natuur; een holistische benadering naar gezondheid en algehele welgesteldheid. Het gaat niet om de beoefening, maar om de zoektocht naar de eenheid van jezelf, de wereld en die van de natuur. Door je levensstijl te veranderen en je bewust worden van wat je denkt, doet en zegt, kan je je hele leven positief veranderen. Laat ons samen werken om een Internationale Yoga dag te integreren." – Narendra Modi, UN General Assembly

De hele zomer yogales bij museum Kranenburgh

 
In het kader van de expositie 'het zalig nietsdoen' in het prachtige (recentelijk verbouwde) museum Kranenburgh wordt er de nog de hele zomer, van 21 juni t/m 24 september, iedere donderdagochtend yogalessen aangeboden in de prachige, riant grote museumtuin. Er is een vijver met lotusbloemen, oeroude bomen en genoeg te beleven voor de kinderen terwijl de ouders mee kunnen doen met de relaxte yogalessen van Jetty.
 
Meer info over de lessen vind je hier
 

Plaats een reactie