We zijn al zoveel binnen.

YogaToday strandyoga

Sinds 7 jaar geeft Isolde Zandee van YogaToday buiten yogales. ‘We zijn al zoveel binnen, zodra het kan ga ik naar buiten.’ Buiten kun je, je makkelijker verbinden met de elementen, je ademt de lucht in en die voel je meer in je longen. Je staat niet in een gebouw met muren maar in de vrije ruimte en daardoor ervaar je ook in je hoofd en in je lichaam meer ruimte. Je voelt de wind op je huid en je staat met je voeten echt op de aarde. In onderzoek is ook aangetoond dat alleen al het zien van patronen in de natuur als golven, bloemen of een wijds uitzicht mensen al rustiger maakt. Door het contact met deze natuur elementen sta je ook meer in contact met je eigen natuur. Dat geeft rust, energie en verdieping van je yogabeoefening en die ervaring neem je vervolgens ook weer mee naar je yogalessen binnen.

Buiten yoga brengt bovendien uitdagende en ook ‘fun’ elementen met zich mee. De grond is wat ongelijk, de wind waait en er kan onverwachts van alles voorbij komen. Isolde speelt met deze elementen en dat maakt de lessen naast de rust die je ervaart juist ook luchtig en leuk. Tips van Isolde: bescherm je zelf ook want de natuur kan hard zijn. Neem warme kleding mee voor onverwachte koude wind, smeer je goed in met zonnebrand en neem een flesje water mee.

Bij YogaToday krijg je in de maanden juli en augustus van diverse yogadocenten buiten les. Door Isolde zelf maar bijvoorbeeld ook door Esther Ekhart, Kirsten Drooger, Mischa van Dulleman, Danielle van de Ven en Ehud Neuhaus.

Plaats een reactie