Wat is yoga met een sterk therapeutisch component?

(Buiten-)yoga docent Irene Vos vertelt je meer over haar specialisatie op het gebied van therapeutische yoga.

Ik ben een yogadocent die zich gespecialiseerd heeft in Critical Alignment Yoga en Therapie en Restorative Yoga. Deze yogavormen van zijn therapeutische yogavormen.De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en kan je ook goed thuis zelf toepassen. Yoga is zelf onderzoek en d.m.v. de yogahoudingen ga je voelen waar de spanning opgeslagen is in jouw lichaam. Hoe voel je dat? Weerstand, stug, taai gevoel, pijn zijn allemaal signalen van je lichaam. Deze signalen negeren we vaak en pas er klachten ontstaan, dan gaan we eindelijk luisteren naar ons lichaam. Ik leer je dit door vanuit ontspanning het lichaam en geest weer met elkaar te verbinden. Geregeld kreeg ik van mijn cursisten de vraag of ik niet de oefeningen op video kon opnemen om bijvoorbeeld thuis mee aan de slag te gaan. Eindelijk is het dan zo ver gekomen. Ik heb een online programma gemaakt. De online lessen bestaan uit een serie van 10 uitgebreide video-lessen die je thuis (of waar je maar wilt) kunt volgen. Op je computer, op je telefoon, of je tablet. De eerst 5 yogalessen zijn gericht op de onderrug, dan gaan we 4 lessen waar het accent op de bovenrug ligt en dan in les 10 een hele serie voor zowel de onderrug en de bovenrug. De eerste 9 lessen hebben een tijdsduur van 30 minuten en de laatste les van 1 uur. Het programma is onbeperkt geldig en je kan zo vaak en zoveel je maar wilt oefenen.
Critical Alignment Yoga en Therapie is geschikt voor iedereen. Voor zowel de beginnende als de gevorderde yogi. Maar is ook uitermate geschikt voor mensen met rugklachten, nek en schouderklachten, blessures of na een operatie, gewrichtsproblemen etc. Als je hiermee in aanraking komt, betekent dit dat je leert omgaan met jezelf, dat je je eigen grenzen leer kennen en ook weer stap voor stap kunt gaan verleggen. Dat je weer gaat ervaren hoe je weer je licht en vrij kan bewegen. Want de stand van je lichaam bepaalt hoe je je voelt. Daarnaast krijgt je meer rust. Niet alleen in je hoofd, ook in het dagelijks leven. Dat je aardiger bent voor jezelf en ook voor anderen. Je komt weer in balans. Je zult de meerwaarde van het vrijer bewegen en ruimte ervaren in je dagelijkse bezigheden zodat je dit nog beter  voelt in je eigen lichaam. Dit heeft positieve uitwerkingen in je privé leven en in je yoga practice. De yogales begint eigenlijk als je van je mat afstapt en gaat toepassen in je dagelijks leven.

 

Het programma draait volop en dit zijn de eerste reacties:

"Ik kreeg de kans om al een kijkje te nemen bij het online CAY progamma. Wat ziet het er duidelijk uit, goede uitleg, theorie en heel veel video’s. Hier is veel aandacht en tijd aan besteed. Mocht iemand nog twijfelen om mee te doen, het is het geld meer dan waard. Irene, veel succes!"

"Wat ziet het er mooi uit. Wat een energie, tijd en liefde hier ingestopt. Ik ben er blij mee!"

"Ik heb meteen de eerst les gekeken en gedaan. Duidelijke uitleg en fijne oefening."

"Heel degelijk, heel inspirerend. Ik heb er heel veel aan, ook in wisselwerking met de pure meditatie. Ik kijk uit naar de volgende lessen."

 
Deelnemen aan het programma? Hier vind je alle info: Online Critical Alignment Yoga Programma (OCAYP)
Zonnige winterse groet vanuit Ommen, 


Irene 


Tijdens de zomer periode verzorgd Irene maar liefst 14 lessen per week op Natuurcamping de Lemeler Esch! Alle info over haar lessen vind je hier.

Plaats een reactie