Waarom yoga het beste in de buitenlucht werkt

Yoga in de buitenlucht

Het ontgift
In de traditionele Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat de lever ontgift door met blote voeten op bedauwd, enigszins vochtig gras te gaan staan, bij voorkeur bij zonsopgang. Koel maar werkzaam!

Het lichaam afstemmen op de natuur
De afgelopen 100 jaar hebben we ons moeten aanpassen aan een leven verder weg van de natuur. Buiten, in de natuur yoga doen helpt je lichaam om zich diep te ontspannen. Volgens psychologen helpt het zien van genoeg groen ons om stress onder controle te houden. In een studie die in 2003 werd gedaan met kinderen die in directe relatie stonden tot de natuur, bleek dat zij beter tegen stress en tegenspoed bestand waren dan kinderen die minder tijd in een natuurlijke omgeving doorbrachten.

Het houdt je geest scherp
Studies hebben aangetoond dat kinderen die omgeven worden door de natuur zich langer kunnen concentreren dan die kinderen die dit niet hebben. Probeer het zelf eens uit: voel hoe wandelen je geest helder maakt en je concentratievermogen verbetert.

Een hoog gehalte negatieve ionen!
Negatieve ionen helpen ons om ons alert te voelen en verminderen angst en depressiviteit.
Deze negatieve deeltjes in de lucht zijn vooral te vinden in de bossen, bij de zee of rivieren. Ze verbeteren onze capaciteit om zuurstof op te nemen, zodat zuurstof sneller onze cellen bereikt. Yoga en pranayama buiten doen zorgt daarom voor een dubbele dosis extra energie!

Stem af op de kosmische energie
Yoga is geworteld in de natuur. Houdingen hebben namen van dieren en bomen en buiten yoga doen bevordert een diepere verbinding met de aarde- en hemelenergie. Dru Yoga reeksen, zoals de zonnegroet, de aardegroet en de maangroet, zijn zeer krachtig als ze buiten worden gedaan met volle maan of wanneer je in een prachtig bos bent. Beter dan in een yoga studio te zitten en je voor te stellen dat je buiten in het zon- of maanlicht bent, voelt het dus veel sterker als je ook echt buiten bent!

Genoeg redenen dus om een heerlijke buiten yogales bij jou in de buurt te zoeken.
Kijk snel op de kaart en meld je aan!

Dit artikel is geschreven door www.druyoga.nl

Plaats een reactie