Slow down retreats in de natuur

FIT retreats

Is 1 buiten yogales voor jou niet voldoende? Dat kunnen we wel begrijpen bij Buiten-Yoga.nl daarom werken wij samen met (buiten) yoga retreat organisator FIT body & mind.

Bij FIT body & mind tref je een ruim aanbod van yoga retreats in de natuur, met veel ruimte en rust. Je kunt kiezen voor een weekend retreat in Nederland of vakanties in Frankrijk en Zwitserland. Het aanbod bestaan o.a. uit retreats met diverse body & mind programma’s naast elkaar, waarin je in een besloten groep les krijgt van je docent. Ook zijn er open workshops van andere docenten, een dance party en wandelingen. Het is een groepsvakantie, maar ieder doet wat hij/zij wil.

Het motto is: alles mag, niets moet!

Wat is het verhaal achter FIT body & mind?
Organisator van Fit body & mind, Peter, reisde 20 jaar de wereld rond als commercieel manager. Keurig in pak met laptop met sales-targets als drijfveer. Vooral de aandeelhouders en zijn banksaldo werden er beter van. De bewustwording van de symptomen van een burn-out waren voor hem de reden om het roer helemaal om te gooien. 8 uur werken per dag (i.p.v. 12 uur per dag en ook de weekenden) bleek een goede start. Daarnaast volgde hij lessen yoga & Tai Chi. Dat bracht niet alleen veel innerlijke rust met zich maar ook de behoefte aan ander werk. Zo begon de organisatie van de eerste yoga retreats, dit jaar al weer 10 jaar geleden.

Waar het om gaat
De drijfveer van Peter nu is het optimaliseren van eigen vitaliteit, innerlijke rust en levensplezier en dat van de deelnemers. Even op adem komen en het ritme van het hart voelen, in plaatst van het vaak te snelle ritme van het hoofd in deze drukke samenleving. Nu worden de deelnemers er beter van en daarmee de samenleving, omdat we met elkaar die samenleving vormen. Een samenleving die wat meer respect, liefde en vitaliteit goed kan gebruiken. Elke retreat is een afspiegeling van de optimale balans van beweging, gezonde en lekkere voeding en ontspanning (met massages en sauna, etc.)

10 jaar FIT body & mind
Na een moeilijke start als onbekende in de yoga wereld en in crisistijd zit de groei er goed in. Vele deelnemers komen terug en sommige meerdere malen per jaar. In 2015 hebben ruim 600 mensen deelgenomen aan een retreat en in 2016 staan er ruim 20 weekend 5 vakantie retreats gepland. Wat uniek is, is dat je tijdens deze heerlijke vakanties uit diverse programma’s kunt kiezen.

Alle docenten en lessen zijn beleeft door Peter met het uitgangspunt: wat mij raakt en groei geeft, doet dat ook met de deelnemers. Dit resulteert in een hoge norm voor kwaliteit van docenten en het aangeboden programma.

Vier jubileum weekend retreats
Het 10 jarig jubileum wordt gevierd met 4 weekend retreats in Zeeland. Weekenden met comfort, wellness, lekker en gezond bio-vega maaltijden met de beste docenten en inspirators. FIT body & mind biedt diverse accommodatie mogelijkheden zodat het voor ieders portemonnee te dragen is. Zo kun je al een retreat boeken vanaf € 250,00. Tijd om je even terug te trekken in het tempo van je hart, tijd voor een verhelderende strandwandeling, tijd voor jou. Even slow down.

Kijk voor het complete aanbod van FIT body & mind, well-being breaks and retreats op
www.fitbodymind.nl en www.myownretreat.com

Plaats een reactie