Opening Buiten-Yoga seizoen 2018

 

#buitenspelen – opening buiten yoga seizoen 2018 

In verbinding met jezelf, met anderen en de natuur 

De lente is in het land - en dat werd afgelopen zondag gevierd tijdens de opening van het buiten yoga seizoen in de duinen van Castricum! Een dag vol yoga, creativiteit, natuurbeleving en geestelijke verdieping in de buitenlucht. Yogadocent Johan Noorloos – hét gezicht van yoga in Nederland - begeleidde de deelnemers tijdens een traditionele massa zonnegroet als ode aan de lente.  Yoga voor iedereen; in verbinding met jezelf op de yogamat én ontspannen in de natuur.  

 

Breed en speels programma

 

Met een breed programma aan (yoga)workshops, natuurbeleving en een stuk geestelijke verdieping in de vorm van workshops in happiness luidde het online platform Buiten-Yoga.nl afgelopen zondag de lente in. Met een geweldig team van docenten, sprekers en is er een prachtig afwisselend programma neergezet op diverse buiten-area’s: op het plein voor yogastudio Flow of Yoga, op het dakterras van archeologisch centrum Huis van Hilde en op het speelveld in de achtergelegen duinen. Er was tijd voor mindfulness tijdens de stilte-wandeling door de duinen, bij de klankschaal meditaties en in de Yin Yoga workshop. Voor de natuurliefhebbers was er een natuurwandeling met veel informatie over de historie van het gebied en het duingebied. Iedereen kon zich weer even kind voelen tijdens in workshops als Acroyoga, Yoga & Play en Capoeira Yoga. Met stoepkrijt, beachbal set of tijdens de schilderworkshop waar aan een gezamenlijk kunstwerk werd gewerkt. De (echte) kleintjes konden deelnemen aan een kinderyogales.  Een event om even ons innerlijk kind wakker te maken, weer even dat plezier ervaren dat we als kind hebben als we buiten spelen met dat heerlijke vrije gevoel van buiten zijn in verbinding met de natuur!

 

 Buitenspelen kan altijd

 

“Het is zo ontzettend bijzonder om het seizoen te mogen openen op een doorsnee Nederlandse ietwat bewolkte Lentedag en de ene na de andere enthousiaste deelnemer aan te zien komen lopen,” vertelt Jennifer Schregel, organisator van het event en oprichtster van Buiten-Yoga.nl. “Mensen die houden van buiten zijn en genieten van een lekkere wandeling om even écht in de natuur te zijn! Niet per se allemaal fanatieke yoga beoefenaars, maar bewust, nieuwsgierig, playful en openminded. Laat dat nou precies zijn wat we wilden laten zien met dit event; op het weer hebben we geen invloed – wel op onze mind-set: buitenspelen kan altijd! Voldoende vitamientjes D pakken in Nederland lukt niet door te wachten op de zon; dus pak het moment, geniet en ga elke droge dag naar naar buiten (met je yogamat)!” 

Opening Buiten-Yoga Castricum duinen 

 

Over Buiten-Yoga

 

Op Buiten-Yoga.nl vind je een compleet overzicht van alle outdoor yogalessen in Nederland. Met het invoeren van een datum, yoga-stijl of locatie kan Nederland op outdoor yoga-gebied worden ontdekt. Van de kustlijn tot in het puntje van Limburg worden buiten yogalessen gegeven, op de meest bijzondere plekken in de natuur. Docenten kunnen gratis hun outdoor yogalessen vermelden op de website. En buiten yoga is niet alleen iets voor in de zomer. Op de website zijn verschillende outdoor lessen te vinden die die ook in de winter wekelijks plaatsvinden; want op het weer kan je je gewoon kleden!

Buiten-Yoga.nl wilt mensen verbinden met zichzelf, met elkaar en met de natuur. Met yoga ga je terug naar jezelf, terug naar je innerlijke rust. En die rust wordt nóg beter voelbaar in de natuur. Een briesje langs je wang, zand of gras onder je voeten, frisse lucht. Die natuurlijke ‘ingrediënten’ maken de yoga-oefeningen buiten nog intenser en zorgen voor diepere ontspanning. In tot het volgen van een wekelijkse les in een studio is een outdoor les voor veel deelnemers onderdeel van een dagje uit – of een mini vakantie in eigen land. Dat doet iets bijzonders met de sfeer en maakt dat mensen makkelijker contact leggen met elkaar. 

 

Bekijk alle foto's van de opening op Facebook 

 

Plaats een reactie