Niets is zo veranderlijk als het (strand)weer..! – 10 weetjes over strandyoga

In ons kleine, o zo fijne koude kikkerlandje kan de winter soms lang duren. We kijken met z’n allen maanden uit naar die éne mooie zomerdag. Eigenlijk zonde, want we missen het moment. En laat dat nou juist zijn waar we met zijn allen zo hard op onze mat op oefenen: ín het moment zijn.

Zoveel mooie momenten zonder regen om buiten te spelen en te genieten, pak ze als het kan! ;)

Strandyoga

Wist je dat?

  1. Het met +30 graden vaak helemaal niet zo lekker meer is op het strand: het strand loopt op dit soort dagen flink vol en – daar gaat je natuurbeleving!
  2. De weerberichten vaak niet op gaan aan zee. Ziet het er in de stad soms bewolkt uit, is het op het strand heerlijk (bewolking waait vaak zo over aan zee)! 
  3. Je vitamine D niet volop kunt eten én we in een klimaat wonen waarin we te weinig vitamine D kunnen aanmaken in onze huid. Het is dus voor ons van groot belang om zoveel mogelijk buiten te zijn en de schaarse vitamine D’s waar mogelijk op te vangen!
  4. Het is zelfs in de winter met een graad of 5 al heerlijk warm op het strand als je uit de wind zit! 
  5. Outdoor yogadocenten hun lessen altijd aanpassen op het weer om te zorgen dat iedereen goed warm blijft! 
  6. Je jezelf letterlijk beter kunt gronden (aarden met de aarde) door in de natuur te zijn! In het zand kan je ook nog lekker stevig met je voeten wegzakken, dit werkt goed op je energie en fysiek bij balanshoudingen! Daar komt bij dat zand (en je mat!) warmte lang vasthouden, want natuurlijk ook ontzettend fijn is bij je eindontspanning! 
  7. Outdoor yoga je leert om door de kou heen te ademen. Door op de juiste manier te ademen ontspant je lichaam en zal je merken dat je jezelf makkelijker warm houdt in de koudere perioden van het jaar. 
  8. Het eigenlijk veel makkelijker is om je op de kou te kleden dan op de hitte (waar bij je natuurlijk ook nog moet zorgen voor de juiste zonbescherming)! 
  9. De ideale strandyoga temperatuur zo rond de 17 graden ligt. Strand yogalessen vinden in de zomer vaak vroeg in de ochtend plaats; simpelweg omdat het later op de dag te warm is. Een mooie extra hierbij is dat je het strandleven echt beleefd; je ziet mensen wakker worden, het strand langzaam voller stromen.. en je hebt na een vroege ochtend les nog zeeën van tijd om ontspannen te genieten op het strand! 
  10. Strand yoga is de ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Een strand yogales is voor veel mensen het begin van een dagje uit. Waar mensen in de stad vaak gehaast ‘tussendoor een yogales pakken’, blijven de meeste deelnemers na een les op het strand vaak gezellig hangen voor een kopje koffie, een lekkere lunch of zelfs voor een afsluitend strandfeestje!

Ervaar zelf wat een hele dag buiten (yoga) op het strand met je doet! Ruik de geur van de zee, voel wind in je gezicht, de zon op je huid en je voeten op het zand. 

In connectie met de elementen zal je merken dat je ook meer in connectie bent met jezelf – én met anderen.

Plaats een reactie