Maartje van Master in Happiness over GELUK

Kiezen voor geluk

Tijdens de Masterclass in Happiness neem ik een kleine groep deelnemers mee op reis in de wereld van positieve psychologie, mindset en bewustwording. Ik leer hen weer te kiezen vanuit hun eigen kern. Ik begeleid hen om hun kern (weer) helder te krijgen. Om vol van zichzelf te houden, met alles wat ze zijn. Want juist die oneffenheidjes, die 'edges', die prachtige perfecte imperfectie maakt ieder individu zo mooi!

Tijdens deze training komen heel wat one-liners en quotes voorbij. Het fijne is, dat ze zo lekker blijven hangen en dienen als reminder om elke dag weer opnieuw voor jezelf, voor jouw geluk en voor jouw leven te kiezen. Deze 12 affirmaties/mantra's kunnen je helpen je op weg naar een positievere mindset. Ervaar wat deze affirmaties voor jou kunnen betekenen en doe er je voordeel mee! 

One-liners van Maartje Derksen

12 affirmaties om elke dag voor jezelf, jouw geluk en jouw leven te kiezen

1. Wanneer ik zorg voor mezelf, zorgt het leven voor mij

De basis van geluk ligt altijd en alleen bij jezelf. Jijzelf bent de allerbelangrijkste persoon in jouw leven. Dus zorg altijd goed voor jezelf. In elke zin. Zorg voor je fysieke én je mentale gezondheid. De wet van aantrekking zorgt ervoor dat je meer geluk, meer positiviteit en meer voorspoed aantrekt wanneer jij jezelf belangrijk maakt.

2. Ik hou van mezelf

Mentaal goed voor jezelf zorgen begint bij het houden van jezelf. Kijk jezelf eens aan in de spiegel en zeg dan hardop tegen jezelf: ik hou van jou. Hoe voelt dat? Geloof je het? Of nog niet helemaal? Hoe vaker je dit doet, hoe meer je het gaat geloven. Dus zeg lieve dingen tegen jezelf, in plaats van jezelf af te maken om alles wat niet perfect is of gaat. Vergeef jezelf en begin elke dag weer opnieuw met frisse zin.

3. Ik kies, en ik mag elke dag opnieuw kiezen

Veel mensen 'settelen'. Ze leggen zich snel en langdurig neer bij dingen die niet (meer) voor hen werken. Zoals: werk wat ze niet leuk (meer) vinden, energie en tijd blijven stoppen in mensen waar ze geen energie (meer) van krijgen, slechte en ongezonde gewoontes. Wanneer je je realiseert dat je elke dag opnieuw mag kiezen, worden sommige dingen gelijk veel helderder. Kies bewust! En kies vanuit jouw kern. Dat klopt altijd.

4. Ik ben altijd op tijd in mijn eigen leven

Met je druk maken over hoe snel of hoe langzaam zaken verlopen in jouw leven schiet je niks op. Dan ben je alleen maar in strijd met wat er nú is. En alleen in het nú kun je keuzes maken en genieten. Dus vertrouw er gewoon op, dat jij altijd op tijd in jouw eigen leven bent. Je bent nu hier. En maak van precies dit moment, met alles precies zoals het nu is, iets moois.

5. Ik doe wat ik doe als ik het aan het doen ben

Aandacht maakt al het mooie mooier. En als je veel tegelijk doet, doe je alles half. Dus doe wat je aan het doen bent 100% en met aandacht. Geniet bijvoorbeeld vol van je scroll momentje op je smartphone en leg hem daarna weg, wanneer je met voor jou belangrijke mensen bent. 

6. Ik ga voor mijn geluk, niet voor mijn gelijk

Iedere wereldburger heeft een andere kijk op het leven. Iedereen heeft een uniek perspectief. Gebaseerd op onder andere alle ervaringen, omgeving, waarden en normen. Zo bestaan er dus net zoveel waarheden als mensen op aarde. Wanneer jij voor je gelijk gaat, ontken je de waarheid van een ander. Daar wordt niemand gelukkig van, jij ook niet. Dus ga voor je geluk, en stop met anderen overtuigen van jouw waarheid. Die is alleen belangrijk voor jou zelf. Leef je eigen waarheid, kies voor jouw geluk!

7. Gelukkig zijn is een manier van leven, een besluit, geen bestemming

Gelukkig zijn is geen trucje, geen weg die je even aflegt met een eindbestemming. Geluk is een mindset, een besluit, een manier van leven. En elke dag, elk moment kan jij daar zelf aan bijdragen, in groeien en in leren. Dus besluit dat je gelukkig bent en dat leren leuk is. Geniet van elke stap. Het is geen wedstrijd. Het leven zelf is het geluk.

8. Ik ben verantwoordelijk voor mij, voor mijn geluk, voor mijn leven

Wacht niet tot je die andere baan hebt. Wacht niet tot je 5 kg bent afgevallen, of juist in spiermassa bent aangekomen. Wacht niet tot je die droompartner gevonden hebt. Wacht niet tot je weer opgeladen bent van een vakantie. Gelukkig zijn kan je niet in de toekomst of in het verleden. Dat doe je alleen in het nu. Dus begin gewoon nu. Precies met wat er nu al is en precies met jezelf, zoals je nu bent. 

9. Elke dag is gelukt als ik genoten heb

Werken, het huishouden, andere klusjes, vanalles wordt bestempeld als 'nuttig bezig zijn'. Kies eens een andere overtuiging: wanneer ik geniet, ben ik nuttig bezig. En zorg er dan voor dat je elke dag ergens van genoten hebt. Wedden dat je steeds gelukkiger wordt.

10. Alles wat ik aandacht geef, groeit

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus kies jij maar, geef je aandacht aan en praat en denk je over alles wat je stom/gek/raar vindt? Of geef je je aandacht aan alles wat je leuk/cool/heerlijk/fijn/mooi/lekker vindt? Jij mag kiezen.

11. Ik ben de beste versie van mezelf

Mocht je soms ff denken, what the fuck ben ik nu aan het doen, ik weet het ff niet. Stel jezelf dan de vraag: wat zou de beste versie van mezelf doen. Dan komt er vaak een veel constructiever antwoord, waarmee je veel liefdevoller omgaat met jezelf, de ander en de situatie. 

12. Ik ben de liefde van mijn leven

De belangrijkste relatie in je leven is die met jezelf. Dus wordt vanaf vandaag de allergootste liefde van jouw leven en behandel jezelf dan ook zo. Toenemend geluk gegarandeerd!!

 

Liefs, 


Maartje 

 

Maartje Derksen Master in Happiness

 

Got inspired? 

Lees dan ook deze (Engelstalige) blog met 10 quotes over geluk van bekende filosofen. 

Doe jezelf een Masterclass cadeau! 

Voel je hoe de energie van deze affirmaties voor je werkt? En ben je benieuwd naar meer praktische tools van Maartje om dagelijks meer geluk te ervaren in je leven? Doe jezelf dan een Masterclass cadeau; een weekend helemaal voor jou waarin je leert hoe leuk en makkelijk het is je eigen gedachten te trainen! 

Plaats een reactie