Hartje winter Buiten Yoga. Voor de echte Rotterdammer!

Angela JustFlowyoga

Yogadocente Angela van Justflowyoga:

‘In de winter zit ik veel meer binnen en ik vind het dus lekker om in ieder geval een uurtje buiten te bewegen. En in Rotterdam centrum zit je de hele dag tussen het beton dus vind ik het heerlijk om in het park tussen de bomen te zijn:-)’

Of het nu regent, vriest of de zon schijnt, de buiten flow yogales van Angela gaat altijd door. Ook in de winter. En dat wil ik wel eens meemaken.

Op 24 januari ga ik op weg naar het Euromast park in hartje Rotterdam. We hebben afgesproken ‘net over het bruggetje bij het standbeeld van Tollens’. Ik vind dit soort beschrijvingen heerlijk want het staat niet in Google maps of TomTom en ik moet het nu helemaal zelf uitzoeken. Na een rondje door het park te hebben gefietst tref ik Angela aan met de bakfiets. Wat een goed idee! De yogamatten, dekens en het grondzeil passen er allemaal in en we lopen met de bakfiets naar een goede yogaplek. Die wordt voornamelijk uitgezocht op basis van een droge ondergrond.

Het grondzeil wordt uitgerold, daarna een deken op het zeil en daarover heen een matje. Perfect, ik voel geen kou van de grond. Tijdens de flow les blijven we in beweging en dat in combinatie met de Ujjayi ademhaling zorgt er voor dat de kou geen grip op mij krijgt. Van binnen blijf ik warm. Het effect van de Ujjayi heb ik nog nooit zo sterk ervaren. Wat een prachtige techniek is het toch. Het diepe inademen van de frisse buitenlucht, echt zuurstof en niet de luchtcirculatie van een gebouw, het doet me goed.

Halverwege de les gaat een enthousiaste hond van een voorbijganger er met een van onze schoenen vandoor. Maar het stoort niet, ik voel me midden in de natuur staan en daar horen ongehoorzame hondjes ook bij. (Misschien moeten baasje en hond maar eens een keer meedoen met de les.)

Ook tijdens de ontspanning blijft de kou buiten mijn lichaam en lig ik heerlijk. Na de les ruimen we op en gaan we even naar het net geopende café Parqiet, op 20 meter afstand. Jippie, het is daar fantastisch warm (had ik het dan toch koud??) en ik gloei helemaal. Echt het gloeien dat het stoom uit je oren komt. De rest van de dag voel ik me heerlijk.

Wil je ook een keer meedoen met de Buiten Yogales van JustFlow? Kijk dan op de website van www.justflowyoga.nl en neem contact op met Angela.

Iris Kester
Team Buiten-Yoga.nl


Yogi over van de buiten yogales van Justflowyoga:
"Buiten yoga vind ik heerlijk want ik hoor de wind door de bomen en ik hoor de vogels. Ondanks dat we midden in de stad zijn heb ik het gevoel volledig in de natuur te zijn. Dat vind ik fijner dan ergens binnen yogales volgen met een lelijk plafond & het geluid van airco. De kou vind ik geen probleem daar kan je je op kleden."

Plaats een reactie