Happy International Yoga Day!

International Yoga Day

Op 21 juni is het weer zover: International Yoga Day. Dit jaar is het thema 'Yoga at home and Yoga with Family'. Dat is even wat anders dan wat we gewend zijn. Hoe kun je het dit jaar vieren? Wij geven wat tips!

Het thema van dit jaar: Yoga at home and Yoga with Family

Het thema van International Yoga Day zal dit jaar Yoga at Home and Yoga with Family zijn. Zoals de titel al verklapt: deze dag zal zich voornamelijk focussen op yoga thuis met vrienden en familie. Het is belangrijk dat de individu, maar ook onze samenleving, bijdraagt aan een betere wereld door gezondere keuzes te maken. Dit start natuurlijk bij jou en je omgeving!

Dit kun jij thuis doen!

Door de coronapandemie zijn er veel evenementen omtrent de dag afgelast, maar dit kun je nog wel doen:

1. Volg een online yogales samen met je gezin

Wil jij in kader van het thema samen met jouw gezin een partner yogales doen? Bekijk dan bijvoorbeeld deze video van Mind with Matter en begin de dag met een boel plezier! Bekijk ook of jouw yogaschool zelf al online sessies aanbiedt die je met je gezin kan doen.

2. Probeer acroyogaposes met z'n tweeën

Probeer eens wat variatie aan te brengen in je yogaroutine, sleep je partner van de bank en waag je samen eens aan acroyogaposes van Super Dave.

3. Woon het online yoga-evenement van de United Nations bij

Daarna kun je hier meteen aansluiten bij een live yoga evenement van de United Nations dat om 21:00 uur begint.

4. Kijk een film over yoga

Heb je die dag nog geen genoeg gekregen van yoga? Dan hebben we hier nog een paar films die je kunt kijken!

Als je in de stemming bent voor een documentaire, dan is 'AWAKE: THE LIFE OF YOGANANDA' aan te raden. De film gaat over een Indiase yogi en guru Paramahansa Yogananda die in de jaren 20 het Hinduisme, yoga en meditatie naar het Westen bracht. Ook heeft Netflix een documentaire over yoga: 'Bikram: Yogi, Guru, Predator'. Hierin wordt het verhaal verteld over de Indiase yogi Bikram Choudhury. Zijn succes, maar ook hoe hij vervolgens wordt aangeklaagd wegens seksueel misbruikt en zijn ware ik ontmaskerd wordt. Als laatst een film over een filmmaker die wil laten zien dat yoga iedereen kan transformeren: 'Enlighten Up!'

5. Ga op buitenyoga-avontuur!

Trommel een aantal yogi’s op en wie weet sta jij zondag lekker buiten op 1,5 meter een yogales te doen met je gezin en je medeyogi’s! Of op een paddleboard!

Plaats een reactie