Een nieuw zusje

Buiten-Yoga is een community platform wat zich inzet om yoga docenten en yoga liefhebbers in Nederland te verbinden en via de website hun favoriete outdoor yogalessen te vinden op de mooiste plekken in het land. Yoga in de natuur zorgt voor verstilling. In Nederland zijn zo ontzettend veel verborgen schatten te vinden als het gaat om mooie plekjes in de natuur. Maar natuurlijk geldt dat ook voor andere landen. Daarom gaat buiten-yoga internationaal!

Na wat verbeteringen aan de Nederlandse website is nu het moment gekomen om het platform ook in andere landen te introduceren. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen outdoor-fun laten ervaren :) 

  

Met trots presenteren we ons Deense zusje www.Outdoor-Yoga.dk

Maria Abildgaard is onze Deense partner die op dit moment hard bezig is om alle prachtige outdoor yoga plekken in Denemarken in kaart te brengen. Maria is in 2003 gestart met yoga, toen yoga nog vrijwel onbekend was bij het grote publiek. Ze kwam in aanraking met yoga via een fitness studio die lessen "Yoga Fitness" aanbood. Dit was een mix tussen yoga, pilates en thai chi. Ze genoot van yoga en wilde vanaf dat moment meer ontdekken op yoga gebied door verschillende yogastijlen uit te proberen. Op momenten dat ze op reis was koos ze voor buiten yoga - meestal op stranden, wat een extra dimensie gaf en wat ze sindsdien altijd met veel plezier is blijven doen. In 2008 kreeg ze haar eerste kind en ook tijdens haar zwangerschap bleven de (zwangerschaps)yogalessen een terugkerende routine. Maria heeft ontzettend veel yogastijlen geprobeerde en is tot de conclusie gekomen dat er altijd een yogastijl is die bij je past, op ieder moment en op elk fysiek en mentaal niveau. Maria heeft zich altijd op haar best gevoeld door haar liefde voor de natuur en yoga te combineren. Nu ze van deze liefde ook haar werk maakt is het plaatje helemaal rond!

  

Denemarken lijkt in veel opzichten op Nederland, zowel wat betreft de kenmerken van het land als wat betreft de mensen. Het kleine land heeft ontzettend veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en voortreffelijk eten. Dit jaar is Aarhus uitgeroepen tot European Capital of Culture. Het is dan ook abosoluut de moeite waard om deze stad een bezoek te brengen! Er zijn ontzettend veel mooie plekken te vinden waar outdoor yoga beoefend kan worden. Aarhus ligt dichtbij mooie stranden en bossen. In Aarhus vind je een groot aanbod van outdoor yoga lessen, inclusief Stand Up Paddling, strand yoga en park yoga. En naast yoga kan je in Aarhus rekenen op een beroemd museum (ArOS), heerlijk eten, veel shopping mogelijkheden en er heerst een gezellige sfeer in deze op één na grootste stad van Denemarken. 

Mocht je interesse hebben in surfen, dan is “Cold Hawaii” the place to be. “Cold Hawaii” ligt ten noordwesten van Jutland. Elk jaar komen mensen van over de hele wereld naar Klitmøller (de echte naam van de stad), voor de fantastische surf wind en grote golven. Naast surfen is buiten yoga ook steeds populairder geworden op het strand van Klitmøller. 

Mocht je Kopenhagen nog op je wish list hebben staan voor citytrips, dan is het Copenhagen 
Jazz Festival van 7 - 16 July een absolute aanrader. Je vindt hier verschillende stijlen jazz muziek en het is een fantastische manier om de stad te leren kennen. En als je dan toch in de stad bent, ga dan naar Nyhavn voor een drankje en een hapje - dit is het punt waar zeelieden vroeger de stad binnenkwamen. De oude huizen zijn nog steeds intact - en de liefhebbers kunnen hier ook goed terecht voor een mooie nieuwe tatoo. Kopenhagen is omgeven door water. Het huren van een kayak is dan ook een geweldige manier om de stad vanaf het water te ontdekken! Kopenhagen is een prachtige stad waar je voldoende cultuur, architectuur en leuke winkels zult vinden, waarna je waarschijnlijk hard toe zal zijn aan wat ontspannende yoga in de natuur. 

Voor dit alles kan je vanaf nu terecht op Outdoor-Yoga.dk! Ontdek heerlijke plekken die nog niet in de Lonely Planet staan via een paar simpele klikken met je muis. Ontdek het Denemarken dat je zonder Outdoor-Yoga niet zomaar vindt; in verbinding met jezelf, de natuur en met de locale Deense bevolking! 

Intresse om een Outdoor-Yoga platform te starten in jouw land of weet je iemand die hier interesse in heeft? Neem een kijkje op: http://www.outdoor-experience-company.com en/of stuur ons een e-mail via info@buiten-yoga.nl :) 

Plaats een reactie