Een mooi moment om een stukje van mijn persoonlijke verhaal met jullie te delen

Daar zit ik dan op m’n nieuwe stek; in m’n hangstoel op m’n balkon van het zonnetje en dit geweldige uitzicht te genieten terwijl ik deze blog schrijf. Ik voel me dankbaar om weer in deze prachtige omgeving te mogen wonen en dankbaar voor de vrijheid die Buiten-Yoga me geeft. Buiten werken, buiten zijn, yoga beoefenen op de meest prachtige plekjes in de natuur (die ik anders nooit had ontdekt!) en de ene na de andere mooie ontmoeting met docenten en mede-yogaliefhebbers! Ik voel me gelukkig.

Uitzicht Bakkum 

Vanuit dit droomkantoor deel ik vandaag graag een stukje van mijn persoonlijke verhaal met jullie.

Na 13 jaar in onze mooie vrije hoofdstad te hebben gewoond ben ik in september verhuisd naar het Noord-Hollandse Bakkum; de plek waar ik ben opgegroeid. En de plek die elke keer dat ik hier weer kwam aanvoelde als een warme deken. Niet omdat het hier vol zit met familie en vrienden, maar om de prachtige natuur en de warme herinneringen aan een tijd van rust. Ik was een buitenspeel-kind; van bomen klimmen tot zandkastelen bouwen, padvinderij, rolschaatsen en balsporten. En eigenlijk ben ik dat nog steeds. Buiten-Yoga.nl heeft die buitenspeel-vibe weer in mij omhoog gehaald en ik doe niets liever dan dat gevoel met de rest van de wereld delen.

Zo’n 3 jaar geleden ontstond het idee voor Buiten-Yoga.nl. Ik volgde in de zomermaanden alle strandyogalessen van een goede vriend van me bij Woodstock (Bloemendaal). ’s Ochtends eerst de stad zien ontwaken, gevolgd door een heerlijk ritje richting het strand wat om 10.00 natuurlijk nog helemaal leeg is. Daar aangekomen zag je het strandleven opstarten, de paviljoens die hun deuren langzaam openden en hun terrassen klaarmaakten voor de dag. Prachtig om te zien! En daar zaten we, soms met z’n 3en, soms met meer dan 20, op een rustig stuk strand, de wind door je haren, het zand tussen je tenen, het geluid van de zee.. met momenten wankelend op je mat; wat altijd ruimte gaf voor een lach tijdens de les. Na de les een duik in zee voor de liefhebbers en standaard koffie en thee op het terras, wat geregeld uitliep in een lunch of zelfs in een feestje tot 23.00 ’s avonds - met mensen die ik die ochtend pas had ontmoet. Ik realiseerde me hoe deze lessen in de buitenlucht op alle mogelijke manieren verschilden van lessen in een studio; door het natuur element, maar ook omdat het voor mensen vaak het begin van een dagje uit was, waardoor er echt een vakantie-in-eigen-land-gevoel omheen hing, wat ruimte gaf voor nieuwe ontmoetingen.

Toen de lessen eind augustus ophielden vroeg ik me af of er nog andere plekken waren waar je yoga in de buitenlucht kon beoefenen. Dat bleek behoorlijk lastig te vinden via Google. Zo ontstond het idee voor Buiten-Yoga.nl; een platform met een overzicht van alle mooie plekken in Nederland waar je yoga in de buitenlucht kunt beoefenen. Afgelopen jaar stonden er maar liefst 200 buiten yoga locaties in Nederland op de kaart. Ik heb de laatste twee jaar al een hoop mooie buiten yoga plekjes mogen ontdekken en ik kan niet wachten om met de komende maanden weer met m’n yogamat op ontdekkingstocht te gaan in eigen land!

Mede door Buiten-Yoga.nl merkte ik dat ik steeds vaker behoefte had om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Ik woonde inmiddels 8 jaar in hetzelfde huis en het begon te kriebelen. Zonder echt bedacht te hebben dat ik de stad uit wilde vormde zich zomaar een beeld van een volgende woning in m’n hoofd. En toen ik mezelf weer eens een dagje Bakkum cadeau deed, bleek dat huis hier zomaar te staan! Het was tijd om het om te draaien; wonen in een rustige natuurrijke omgeving en af en toe weer de drukte van die heerlijke bruisende stad opzoeken. En ik durf nu te zeggen dat dit de beste beslissing is die ik het afgelopen jaar heb genomen!

Dit jaar wil ik jullie tijdens de opening van het seizoen graag uitnodigen op de plek waar ik als kind zo genoot van het buiten zijn. Ik wil jullie mee laten genieten van deze prachtige bos- en duinrijke omgeving met haar frisse zeelucht. En ik wil je laten ervaren wat een dag vol yogaworkshops, natuurbeleving, happiness workshops, creativiteit en ontspanning met je kan doen! Hou het Facebook event in de gaten voor programma updates :) Er is een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar; voor slechts € 25 (+ € 2,11 service fee) verzeker je jezelf alvast van een heerlijk dagje buitenspelen! Tot de 15de!

 

Liefs,


Jennifer

 

Jennifer

Plaats een reactie