#buitenspelen – opening buiten yoga seizoen 2017

In verbinding met jezelf, met anderen en de natuur 

Op 7 mei hebben Buiten-Yoga.nl en We Unite het outdoor yogaseizoen geopend op het strand van Zandvoort. De lente is gevierd met veel yoga, Stand Up Paddlen, dans, muziek en lezingen. Food voor geest en lichaam in de heerlijke frisse zeelucht, met de voetjes in het zand! Yoga voor iedereen; verbinding met jezelf op de yogamat én ontspannen in de natuur. 

Opening Buiten-Yoga seizoen 2017

Breed en speels programma

Tijdens de opening is er - naar traditie - een ode aan de lente gebracht met een massa zonnegroet onder begeleiding van live Hang drum en percussie. Met een geweldig team van docenten, sprekers en artiesten met een passie voor buiten spelen is er een prachtig afwisselend programma neergezet; dansend of liggend, in het zachte zand bij een workshop Afrikaanse dans of een Sound Healing, SUP (Stand up Paddle) sessies in de Noordzee-branding, live-muziek en een afsluitend dansfeestje. Iedereen kon zich kind voelen op het strand in de workshops Acroyoga, Yoga & Play en Capo(eira)-yoga. Spelen op de trampoline of gezamenlijk schilderen op het strand aan een groot kunstwerk. Voor de (echte) kleintjes waren er workshops Kinderyoga. Een event inhakend op het plezier dat we als kind hebben als we buiten spelen, om ons eraan te herinneren dat dit ‘kind-gevoel’ elke dag op te zoeken is in de natuur!

Buitenspelen kan altijd

“Het is zo ontzettend bijzonder om het seizoen te mogen openen op een doorsnee Nederlandse ietwat bewolkte Lentedag en de ene na de andere enthousiaste deelnemer aan te zien komen lopen over het strand,” vertelt Jennifer Schregel, organisator van het event en oprichtster van Buiten-Yoga.nl. “Mensen die houden van buiten zijn en genieten van een lekkere wandeling om even écht in de natuur te zijn! Niet per se allemaal fanatieke yoga beoefenaars, maar bewust, nieuwsgierig, playful en openminded. Laat dat nou precies zijn wat we wilden laten zien met dit event; op het weer hebben we geen invloed – wel op onze mind-state: buitenspelen kan altijd! Voldoende vitamientjes D pakken in Nederland lukt niet door te wachten op de zon; dus pak het moment, geniet en ga elke droge dag naar naar buiten (met je yogamat)!” 

Over Buiten-Yoga

Buiten-Yoga wil mensen verbinden met zichzelf, met elkaar en met de natuur. Met yoga ga je terug naar jezelf, terug naar je innerlijke rust. En die rust wordt nóg beter voelbaar in de natuur. Een briesje langs je wang, zand of gras onder je voeten, frisse lucht. Die natuurlijke ‘ingrediënten’ maken de yoga-oefeningen buiten nog intenser en zorgen voor diepere ontspanning. In tegenstelling tot het volgen van een wekelijkse les in een studio, is een outdoor les voor veel deelnemers onderdeel van een dagje uit – of een mini vakantie in eigen land. Dat doet iets bijzonders met de sfeer en maakt dat mensen makkelijker contact leggen met elkaar. 

Blog serie programma onderdelen

De komende weken zal Buiten-Yoga een aantal programma onderdelen van de opening uitlichten in de vorm van blog-postings. Stay tuned..! 

Plaats een reactie