Buitenspelen is essentieel; no matter the weather!

Jennifer Schregel 

De lente is weer in het land! Dat betekent natuurlijk niet meteen dat het elke dag zonnig en warm is. Wel is het een natuurlijke ‘call-to-action’ om weer wat vaker de deur uit te gaan en de frisse buitenlucht op te zoeken. We weten allemaal dat het essentieel is om voldoende in de buitenlucht te zijn en de nodige zonnestraaltjes op te vangen. 

lente 

Een aantal feitjes over buiten zijn en spelen op een rij

-       Buitenspelen maakt creatief, geeft je energie en zorgt voor een betere nachtrust; 20 min in de buitenlucht kan gelijk staan aan het effect van een kop koffie

-       Natuurlijk zonlicht helpt tegen stress en pijn; onderzoek wijst uit dat de beleving van stress en pijn verminderd wordt door zonlicht

-       De buitenlucht geeft je immuunsysteem een boost; het verhoogt het aantal witte bloedcellen in ons lichaam 

-       Buiten zijn geeft je je dagelijkse dosis vitamine D; 90% van onze vitamine D opname is te danken aan zonlicht

-       Veel buiten zijn heeft een positief effect op je ogen; minder kans op oogafwijkingen

-       In de natuur zijn heeft een positief effect op je vermogen om te kunnen focussen; onderzoek toont aan dat een wandeling in de natuur je focus herstelt

Kortom; ga niet zitten wachten op die ene mooie dag, maar pak het moment en ga naar buiten wanneer het kan! En oefen met je mindset; vertel je jezelf dat het vervelend is om in de regen buiten te lopen of kies je er bewust voor om ervan te genieten - dat je zelfs in de regen gewoon naar buiten kunt zonder te smelten? ;) 

Wist je dat...  

-       De ideale buiten-yoga temperatuur zo rond de 17 graden ligt? 

-       Het aan zee vaak zonniger is dan in de stad? 

-       Het zelfs met een paar graden boven nul – uit de wind en in de zon – al heerlijk kan zijn om je mat buiten uit te rollen? 

-       Buiten-yogadocenten hun lessen altijd aanpassen aan het weer om te zorgen dat iedereen goed warm blijft? 

-       Je jezelf letterlijk beter kunt gronden (verbinding voelen met de aarde) door in de natuur te zijn? 

-       Buiten-yoga je leert om als het ware ‘door de kou heen’ te ademen?

-       Het eigenlijk veel makkelijker is om je op de kou te kleden dan op de warmte? (maar zorg wel voor de juiste zonbescherming) 

De lente luidt het buiten-yoga seizoen in. En dat vieren we op zondag 15 april met een heerlijk buiten-yoga event in de duinen van Castricum! 

Ervaar zelf wat een hele dag buitenzijn met je doet! Ruik de geur van de zee, voel wind in je gezicht, de zon op je huid en je voeten op de aarde. In connectie met de elementen zal je merken dat je ook meer in connectie bent met jezelf – én met anderen. 

Meer info & tickets voor 15 april: 

https://www.buiten-yoga.nl/nl/events/events-opening-buiten-yoga-seizoen-buiten-yoga

 

Tot de 15de! 

Lieve groet, 

 

Jennifer 

 

Plaats een reactie