Buiten yoga: wat mag nu wel en niet?

Frequently Asked Questions

Na de speech van Rutte op 19 mei, merken we dat er wat verwarring is ontstaan omtrent wat nu eigenlijk wel en niet mag ten tijde van corona. Hier nog even één en ander op een rijtje met betrekking tot yoga in de buitenlucht:

Vanaf 1 september yogascholen weer open

En dát is een datum die gevoelsmatig nog vrij ver in de toekomst ligt. De verontwaardiging is dan ook te merken bij yogascholen, evenals bij sportscholen en sauna’s, voor wie diezelfde maatregelen gelden. In de persconferentie bood premier Rutte wel een sprankje hoop: mogelijk wordt de openingsdatum van sportscholen naar voren gehaald.

Buiten sporten mag!

Ondanks dat yogascholen officieel nu nog niet open mogen, zijn er mooie alternatieven, zoals: buitenyoga! Volgens de website van het RIVM mogen volwassen vanaf 11 mei officieel weer buiten sporten, mits je de 1,5 meter afstand en hygiëneregels kunt waarborgen. Ook yogalessen buiten mogen officieel weer van start. Check van tevoren bij jouw yogaschool en yogadocenten welke voorwaarden zij handhaven voor hun buitenyogalessen. Voor degenen die in een risicogroep vallen, is sporten in groepsverband voorlopig niet toegestaan.

Voor nu

Wil je precies weten hoe het zit? Raadpleeg dan de website van het RIVM.

Plaats een reactie