4x de kou trotseren met buitenyoga in de winter

Trotseer de kou en ga naar buiten om te wandelen en yoga te doen. Die combinatie is erg goed voor lichaam en geest. Je wordt soepeler en je gedachten komen tot rust door een bewuste wandeling. Ook kun je nieuwe contacten opdoen in een groepsles. Op verschillende plekken in Nederland worden er wandelingen door het bos georganiseerd.

Den Haag – Zuiderpark

Wandelyoga is het afstemmen van ademhaling (pranayama) en wandelbewegingen met behulp van gerichte aandacht. Daarnaast wordt de wandeling gecombineerd met yoga oefeningen. Wandelyoga biedt fysieke beweging en een meditatieve ervaring.  Het draagt bij aan vitaliteit, balans en helderheid van de deelnemers. Zo kun je ook in de stad innerlijke stilte en ruimte in je lichaam ervaren en je verbinden met de natuur. Het werkt verfrissend en brengt je aandacht naar het hier en nu. We doen diverse oefeningen zoals aarden, rekken en strekken en meditatieve-, ontspannings- en concentratie-oefeningen.

Hoofddorp – Haarlemmermeerse Bos

Op maandag neemt Sandrasana de groep mee voor een wandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Afwisselend wandelen en yoga in de natuur. “De yogahoudingen en oefeningen die tussendoor gedaan worden, zijn niet moeilijk of zwaar: je gaat tot je eigen grens”, aldus Sandrasana. “Je bent lekker in de buitenlucht, wordt soepeler door de houdingen en bewegingen, door de ademhalingsoefeningen ga je beter ademen en je hebt even heerlijk een uur voor jezelf. Je krijgt er echt energie van!”

Riethoven – Bossen

Mind-walk is gericht op ontspanning, ademhaling, mindfulness en versterken van je spieren/stabiliteit. Wandelen, Yoga en meditatie vormen de basis van de oefeningen die de groep uitvoert tijdens een wandeling in de natuur. De wandeling (bewust wandelen) is erop gericht om op een ontspannen manier je hoofd leeg te maken zodat je ruimte creëert voor nieuwe ideeën. Je gaat je fitter en energieker voelen, zonder intensieve inspanning. Een bewezen effectieve manier om je gehele levensstijl positief te beïnvloeden.

Velddriel – Treuzel Theetuin

In de tuin van Guido en Margreet kun je treuzelen en thee en koffie drinken. In de mooie tuin kun je heerlijk ontspannen. Tijdens de yogasessie kun je negentig minuten ontspannen yin yoga doen, onder begeleiding van Sientje de hond. Na afloop kun je een kopje treuzelthee met iets lekkers nuttigen.

Bekijk hier alle yogalessen in december!

Afbeelding:

 

Plaats een reactie