3x yoga en wandelen in het bos/natuurpark

Wanneer je wandelen met yoga combineert daag je zowel je lichaam als geest uit. Neem de tijd tijdens de yogales om op jezelf en je lichaam te focussen. Vervolgens kun je je hoofd leeg laten lopen in de natuur tijdens de wandeling. Het bos is de ideale plek om deze twee activiteiten te combineren. 

Rotterdam - Schiebroekse Parken 

Zen by Nature combineert bij hun Mind-Walk lessen niet alleen wandelen met yoga, maar ook met tai-chi en mindfulness. Met een groep van maximaal tien mensen loop je zo’n drie kilometer door natuurpark Schiebroekse Park in Rotterdam. Je leert verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken. Zo raak je bewuster van jezelf en je omgeving. ‘’De natuur ondersteunt je hierbij; de zon laadt je op, de wind waait je hoofd leeg en de veranderingen in de natuur maken je bewuster en brengen je meer in het nu.’’, aldus Zen by Nature.

De Mind-Walk kan helpen tegen stress en burn-out klachten. De vijf lessen zijn gebaseerd op vijf verschillende thema’s waar je verschillende meditatieve wandeltechnieken leert. Daarnaast voer je natuurlijk ook veel oefeningen uit, zowel uit de yoga als tai-chi. Na de training drink je samen een rustgevend kopje thee.

 

Rheden - Veluwezoom Rheden

Voor mensen die in alle rust hun conditie willen opbouwen; zijn de Mindful Yoga wandel lessen van Yogatuin Rheden misschien wel iets. Ga samen met je groep het bos van Rheden in. Maak een wandeling van drie/vier kilometer en geniet vervolgens van een rustgevende yogales in de natuur. Leer je hoofd leger te maken en je ademhaling beter te beheersen. Zo kun je de angst en stress in je lichaam en hoofd wat verlichten. 

‘’We doen de wandeling en oefeningen met aandacht. Vooral in stilte, maar natuurlijk wijzen we elkaar ook op mooie dingen en is het ook gezellig met elkaar.’’, aldus Yogatuin Rheden. Je kunt zelf kiezen of je wekelijks een les wilt volgen, of dat je losse lessen gaat volgen.

Heemstede - Groenendaalse Bos

Elke maandag kun je Yogalen in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp, en elke dinsdag en vrijdag in het Groenendaalse Bos in Heemstede. Sandrasana wisselt hier yoga met wandelen af. De houdingen en oefeningen tussen de wandelingen in zijn niet al te moeilijk. Deelnemers kunnen makkelijk hun eigen grenzen stellen. 

‘’Je bent lekker in de buitenlucht, wordt soepeler door de houdingen en bewegingen, door de ademhalingsoefeningen ga je beter ademen en je hebt even heerlijk een uur voor jezelf. Je krijgt er echt energie van!’’, aldus Sandrasana. Vaak doet de groep na de les nog een kopje koffie, om nog even na te genieten.

Bekijk hier alle yogalessen in bossen/natuurgebieden!

Bron: 

Afbeelding:

Plaats een reactie