21 juni: Internationale Yoga Dag

Internationale Yoga Dag

Op donderdag 21 juni wordt wereldwijd Internationale Yoga Dag georganiseerd. De dag is in 2015 uitgeroepen door de Verenigde Naties. Over de hele wereld zijn er op deze dag duizenden yoga events en ook Nederland doet mee! De lessen en events op Internationale Yoga Dag hebben vaak een bijzonder tintje met bijvoorbeeld live muziek op grote pleinen in steden of op een plekjes waar je niet zo snel komt. De opbrengsten van de lessen gaan naar een goed doel. Wil je een bijdrage te leveren aan een betere wereld, zowel via een donatie aan een van de events, als vanut het inside-out perspectief? Ga dan naar 1 van de events op 21 juni!

Het idee voor Internationale Yoga Dag is geïnitieerd door de minister-president van India, Narendra Modi, tijdens zijn speach bij de UNGA, on 27 September 2014, waarin hij hetvolgende zei: 

"Yoga is an invaluable gift of India's ancient tradition. It embodies unity of mind and body; thought and action; restraint and fulfillment; harmony between man and nature; a holistic approach to health and well-being. It is not about exercise but to discover the sense of oneness with yourself, the world and the nature. By changing our lifestyle and creating consciousness, it can help in well being. Let us work towards adopting an International Yoga Day."

Yoga Dag Nederland

Op de website van Yoga Dag Nederland vind je een overzicht van alle bijzondere events die 21 juni plaatsvinden in ons land. En op onze event agenda vind je uiteraard alle buiten events! Omdat 21 juni ook nog eens de langste dag van het jaar is, leent deze dag zich er natuurlijk fantastisch voor om lekker lang van de zon te blijven genieten in de buitenlucht! 

Het doel van Yoga Dag Nederland is om bij te dragen aan een betere wereld. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving en daarom nodigen we iedereen uit: doe mee met de Yoga Dag! Vanuit Buiten-Yoga.nl dragen we graag een steentje bij aan dit mooie initiatief in de vorm van een een samenwerking in communictie en exposure voor Yoga Dag events. Yoga Dag Nederland is ee initiatief van Robbert Zoon. 

Alle buiten events op Yoga Dag  

Internationale Yoga Dag event Amsterdam

Yoga Dag event Retranchement

Internationale Yoga Dag Zandvoort

Yoga Dag event Emmen

We wensen je veel plezier op deze mooie & bijzondere dag!

Plaats een reactie